Je account 0 0

 

 

TURNING IMAGINATION INTO REALITY

 

 

De Air Max Day 2018 komt eraan! Ieder jaar op 26 maart viert NIKE de release van de eerste Air Max en dat gaat vaak gepaard met een nieuwe versie, hybride silhouetten en/of re-releases van zijn klassiekers.

 

 

De 270 is het nieuwste lid van de NIKE Air Max-family. Hier wordt traditie gecombineerd met innovatie. De uitgesproken shape met de voet is duidelijk afkomstig van de NIKE Air Max 93, maar nu is de bovenkant niet gemaakt van leer maar van ademend en stevig mesh. Voor de extra grote Air-bubble die vrijwel de complete hielzone vult, is de zool van de Air Max 93 verder ontwikkeld. De Air Max 270 wordt daarmee niet alleen een absolute eyecatcher, maar biedt ook optimale demping.

 

 

Street is het nieuwe chic. Bij de NIKE Air Vapormax Plus is de upper van de Air Max Plus Tuned gecombineerd met de Bubble-zool van de NIKE Air Vapormax. Dit levert een futuristische hybride Air Max op, die er allesbehalve uitziet als een samenraapsel. Hij klopt gewoon. De upper van neopreen biedt meer stabiliteit dankzij de TPU-cage die het klassieke haai-achtige effect van NIKE versterkt. Of je nu gaat voor de uni uitvoering of kiest voor een Air Max Plus met een mooi kleurverloop – met de NIKE Air Vapormax Plus val je gegarandeerd op.

 

 

De meest innovatieve Air Max aller tijden krijgt een update! De Flyknit-upper is nu in de hiel- en teenzone versterkt voor nog meer steun en stabiliteit. De NIKE VaporMax-zool die vorig jaar onder andere bij hybride modellen met de Air Max Tuned werd toegepast is voorzien van de grootste Air-unit van alle NIKE Air Max-uitvoeringen tot dusver. In tegenstelling tot alle andere Air Max-zolen is er hier geen schuimstof gebruikt, maar zitten de bubbels direct tussen de voet en de straat. Walking on air!

 

CLASSICS

 

The icon! Het begon allemaal ruim 30 jaar geleden met de Air Max 1. NIKE bracht al in 1979 de eerste Air-zool uit (met de Tailwind), maar toch gingen er nog jaren overheen voordat design-icoon Tinker Hatfield de eerste sneaker met de zichtbare Air element ontwierp. The rest is history: Wat eigenlijk bedoeld was om atleten meer loopcomfort te bieden, werd binnen de kortste keren een modestatement. De NIKE Air Max 1 is inmiddels niet meer weg te denken uit het straatbeeld en wordt al decennia door elke sneakerhead gedragen.

 

 

Bij zijn debuut in 1995 was het al duidelijk dat de NIKE Air Max 95 anders is. De NIKE Air Max 95 kwam in een vloeiende kleurovergang, gemaakt uit suède en mesh. Een ongekend detail was het Air element, dat bij de NIKE Air Max 95 voor het eerst zichtbaar werd in de voorvoet. De ontwerper van de NIKE Air Max 95, Sergio Lozano, liet zich inspireren door door het menselijk lichaam, waarbij bijvoorbeeld de tussenzool de ruggengraat was. De NIKE Air Max 95 kwam als OG op de markt in neon, zwart en wit. Een typisch NIKE kenmerk was was alleen nog de kleine NIKE swoosh bij de hiel.

 

 

2017 was met afstand hét jaar van de NIKE Air Max 97. Vanwege het 20-jarig jubileum voorzag NIKE zijn spacy runner van allerlei frisse colorways, kwamen er re-releases van alle klassieke looks en verscheen er ook een complete makeover van de Ultra. Ook de NIKE Air Max 97 Ultra ’17 heeft weer het slanke gestroomlijnde silhouet (geïnspireerd op de Shinkansen, de Japanse hogesnelheidstrein) en een doorlopende Air-zool. De 3M-strepen zorgen dat de NIKE Air Max 97 ook in het donker niet over het hoofd kan worden gezien. 

 

 

Na het baanbrekende succes van de Air Max 1 verscheen drie jaar later de opvolger: de NIKE Air Max 90. De gebogen lijnen en het extra grote Air-venster accentueren de dynamische look van de cultsneaker. Ook bijna dertig jaar na zijn eerste release is de Air Max 90 nog vaak de eerste keus bij veel sneaker-collaborations en ondergaat hij regelmatig een update met nieuwe materialen en/of colorways.

 

  •  
  •  SNIPES INSTAGRAM X NIKE AIR MAX

 

-1 -1 1.0 0.0 unknown mobile unknown