0

Privacy- en cookieverklaring Snipes Nederland B.V.

SNIPES Nederland B.V. verzamelt via haar winkels, website, (win)acties en andere diensten persoonsgegevens van jou. Jouw privacy staat bij ons hoog in het vaandel, dus we vertellen je graag welke gegevens het zijn, wat we met je gegevens doen en hoe we deze privé houden.
 

Doeleinden van gebruik

Onderstaand wordt een overzicht gegeven van de persoonsgegevens die we – per doeleinde – verwerken. Hoeveel we van je weten is mede-afhankelijk van de gegevens die je zelf invult door bijvoorbeeld het aanmaken van een account of het meedoen aan een winactie. Uiteraard zal SNIPES je persoonsgegevens slechts gebruiken voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt.

Indien de verwerking van persoonsgegevens berust op toestemming, dan heb je te allen tijden het recht om de toestemming in te trekken.

- Bestellen, betalen, retourneren
Wanneer je via snipes.nl een product koopt hebben we persoonsgegevens nodig om de bestelling, betaling en eventueel de retourzending te verwerken. Daarvoor slaan we navolgende gegevens op: aanhef, voor- en achternaam, (factuur) adresgegevens, e-mailadres, telefoonnummer, order- en betaalgegevens, IP-adres, device.

- Bezorgen
Om je pakket op het door jou gewenste moment op de door jou gewenste locatie te bezorgen, geven we de volgende gegevens door aan onze bezorgpartner: aanhef, voor- en achternaam, adresgegevens, e-mailadres en telefoonnummer.

- Bezoek snipes.nl
Op onze website maken we gebruik van cookies en andere technieken. Hierdoor zorgen we er onder andere voor dat je bij een nieuw bezoek niet je gegevens opnieuw hoeft in te voeren, dat we onthouden wat je in je winkelmandje hebt geplaatst of dat we kunnen tonen wat je eerder hebt bekeken. De website werkt daardoor sneller en wordt tevens persoonlijker. Ook gebruiken we cookies voor marketingdoeleinden. We plaatsen op jou gerichte advertenties en laten niet-relevante advertenties weg (zo krijg je bijvoorbeeld in banners op een andere website niet steeds de schoenen te zien die je net hebt gekocht).

Verderop vind je meer over welke cookies we inzetten en hoe je je cookie-instellingen aan kunt passen. Daar vind je ook de privacystatements van enkele derde partijen (Criteo, Facebook, Google e.a.).

Betrokken gegevens: technische gegevens van de apparatuur die jij gebruikt (smartphone/computer/tablet/kiosk in de winkel), zoals IP-adres, MAC-adres en gebruikte software en je surfgedrag op onze website, waaronder muis- en klikgedrag en de duur en tijd van jouw bezoek op onze website.

- E-mails en nieuwsbrieven
Wanneer je een bestelling bij ons plaatst, ontvang je verschillende e-mails zoals de order- en verzendbevestiging en een review-verzoek.

Daarnaast kun je je aanmelden voor onze nieuwsbrief. Die nieuwsbrieven proberen we zo relevant mogelijk voor jou te maken. Daarom vragen we naar je geslacht bijvoorbeeld.

Ook je koopgedrag gebruiken we om de inhoud van de nieuwsbrieven te personaliseren. Daarnaast gebruiken we voor het relevant maken van de nieuwsbrieven jouw gedrag na nieuwsbriefontvangst om nieuwe selecties te maken. Zo versturen we wel eens nieuwsbrieven naar een groep die een specifieke nieuwsbrief eerder geopend heeft (opengedrag) of die bepaalde schoenen hebben aangeklikt (klikgedrag). Wij bekijken deze gegevens niet op individueel niveau.

Je kunt je hier afmelden voor de nieuwsbrief. Daarnaast vind je in iedere nieuwsbrief een afmeldlink en kun je de nieuwsbrief opzeggen in je klant-account op www.snipes.nl. 

Betrokken gegevens: aanhef, voor- en achternaam, e-mailadres, geboortedatum, schoenmaat, interesses, ordergeschiedenis, open- en klikgedrag.

- (Win)acties
Soms schrijven we toffe (win)acties uit. Vaak voor schoenen of SNIPES gift cards, maar ook wel eens voor tickets voor evenementen, andere prijzen of geld. Om mee te kunnen doen vragen we naar je naam, geslacht, e-mailadres en optioneel geboortedatum, schoenmaat, interesses en postcode. Deze gegevens gebruiken we ook om de actie te analyseren. Om je prijs in ontvangst te kunnen nemen, hebben we je telefoonnummer en adresgegevens nodig en soms je rekeningnummer. Bij iedere (online) actie vind je de geldende actievoorwaarden.

- Social Media
SNIPES maakt gebruik van social media om je op de hoogte te houden van de nieuwste trends en producten, een kijkje achter de schermen te geven en aanbiedingen te delen. Je kan ons volgen op Facebook, Instagram, YouTube en Spotify. Voor het gebruik van deze social media gelden de voorwaarden van het social media platform, niet die van SNIPES.

Wanneer je via social media een vraag aan ons stelt, dan bewaren we dat bericht en je accountnaam, zodat we op je bericht kunnen reageren. Ook maken we gebruik van de advertentiemogelijkheden van social media platforms. We tonen je advertenties op basis van de gegevens die het social media platform met jouw toestemming verzamelt, bijvoorbeeld dat je ons volgt, waar je geïnteresseerd in bent of in welke plaats je woont. Die gegevens zijn niet in beheer van SNIPES maar in beheer van het betreffende social media platform; in je account daar kun je dus ook de instellingen aanpassen. Zie ook het onderdeel ‘cookies op snipes.nl’.

- Reviews en klanttevredenheidsonderzoek
Wij gaan voor tevreden klanten. Daarom onderzoeken we regelmatig wat je van onze producten en service vindt, zodat we die kunnen blijven verbeteren.

Dit doen we door bijvoorbeeld een verzoek om een review van het door jou gekochte product per mail te versturen. Hiervoor maken we een connectie tussen jouw e-mailadres en je ordergegevens, zodat we zeker weten dat jij degene bent die de bestelling heeft geplaatst.

- Contact met de klantenservice
Wanneer je vragen hebt over producten, voorraden, je bestellingen, betalingen of wanneer je bijvoorbeeld een klacht hebt, dan staat onze klantenservice voor je klaar. Je kunt mailen en bellen, maar hen ook bereiken via Facebook. We kunnen je vragen naar je naam, ordernummer/geschiedenis, e-mailadres, telefoonnummer en adresgegevens. Onder je customer ID slaan we je vraag of klacht op, zodat we je zo snel en goed mogelijk kunnen helpen als je nog eens contact opneemt.

Ook kun je altijd met je vraag of klacht terecht in één van onze winkels. Zij noteren je gegevens digitaal of op papier. In het laatste geval volgen zij vervolgens uitdrukkelijke instructies om jouw persoonlijke gegevens niet te laten slingeren en op te bergen achter slot en grendel, met enkel toegang voor bevoegden. Ze zijn goed getraind!

Bel je ons? Dan kunnen we voor kwaliteits- of trainingsdoeleinden het gesprek opnemen. Deze opnames worden niet langer dan 30 dagen bewaard.

- Camera’s
SNIPES winkels zijn – in het belang van jouw veiligheid en die van onze medewerkers en producten – voorzien van camera’s. Deze camerabeelden worden na 4 weken verwijderd, tenzij er goede redenen zijn om de beelden langer te bewaren, bijvoorbeeld voor een politieonderzoek.

De veiligheid van je persoonsgegevens

SNIPES NEDERLAND B.V. zorgt te allen tijde voor de waarborging van je privacyrechten. Wij hebben passende technische en organisatorische maatregelen getroffen om je persoonsgegevens te beveiligen tegen verlies of tegen enige vorm van onrechtmatige verwerking. Onze veiligheidsmaatregelen worden in overeenstemming met de technologische ontwikkelingen voortdurend herzien.

De rechtsgronden voor het verwerken van je persoonsgegevens

Wij verwerken jouw gegevens omdat wij dit a) ofwel nodig hebben voor het aangaan of uitvoeren van de overeenkomst met jou, b) ofwel omdat wij (of een derde) daar een gerechtvaardigd belang bij hebben, c) ofwel met jouw toestemming d) ofwel omdat we daartoe wettelijk verplicht zijn.

(a) Je gegevens zijn noodzakelijk voor het bestellen, bezorgen en retourneren van je aankopen en bij het contact met onze klantenservice over een van deze processen.

(b) Daarnaast willen we je de meest optimale, persoonlijke service bieden en kunnen we daarom op basis van ‘gerechtvaardigd belang’ je gegevens gebruiken. Vanzelfsprekend waarborgen we daarbij je privacy. Een voorbeeld is het gebruik van beveiliging en camera’s.

(c) In sommige gevallen geef je ons nadrukkelijk toestemming om je gegevens te gebruiken. Dit geldt bijvoorbeeld voor je aanmelding voor de SNIPES Membercard en/of de nieuwsbrief en je deelname aan (win)acties, reviews en/of klanttevredenheidsonderzoek.

(d) Het kan voorkomen dat er wettelijke verplichtingen zijn om je persoonsgegevens te gebruiken, een vermoeden van fraude is een voorbeeld.

Delen persoonsgegevens met externe partijen

In een aantal gevallen verstrekken we (waar nodig) je gegevens aan externe partijen. Dit doen wij slechts indien dit nodig is voor de uitvoering van de overeenkomst, indien dit wettelijk verplicht is of indien jij hiertoe uitdrukkelijk toestemming hebt gegeven. We zullen je gegevens echter nooit aan andere partijen doorverkopen. Externe dienstverleners waar we mee werken mogen je gegevens uitsluitend gebruiken voor het uitvoeren van de betreffende diensten (PostNL bijvoorbeeld enkel voor het bezorgen van jouw bestelling en een bank of een betalingsaanbieder enkel voor het afronden van de betaling). Jouw gegevens mogen ze niet zelfstandig gebruiken of doorgeven.

Gegevens die we via cookies verzamelen, kunnen worden gedeeld met de partijen die deze cookies plaatsen. Zie het onderdeel ‘cookies op snipes.nl’ hieronder.

Wanneer we door overheidsinstanties of andere partijen wettelijk worden verplicht jouw gegevens af te staan, delen we enkel het noodzakelijke.

Waar je gegevens worden opgeslagen

Je gegevens slaan we op in verschillende databases, die streng beveiligd zijn. Zowel qua techniek als qua toegang van personen tot de data. Bijna al deze databases zijn eigendom van onze Duitse moedermaatschappij SNIPES SE, waarbij de data vaak in de Europese Unie (meestal in Duitsland) worden opgeslagen. Slechts in uitzonderlijke gevallen worden gegevens doorgegeven aan landen buiten de EU. Ten aanzien van de gegevens die naar landen buiten de EU worden verzonden, werken we uitsluitend met partijen die volgens de Europese regels voldoende bescherming bieden. Voor een aantal landen is dit vastgesteld, bijvoorbeeld voor Amerikaanse partijen die onder het ‘Privacy Shield’ vallen. En er zijn officiële modelcontracten die speciaal zijn opgesteld om jouw privacy te waarborgen.

Bewaartermijnen

We bewaren jouw gegevens niet langer dan wettelijk is toegestaan en noodzakelijk is voor de doeleinden waarvoor je je gegevens hebt verstrekt. Met betrekking tot de verzending van nieuwsbrieven geldt dat we de gegevens bewaren zolang de toestemming van de ontvanger niet ingetrokken is.

Cookies op snipes.nl

SNIPES NEDERLAND B.V. maakt op de website snipes.nl gebruik van cookies en andere technieken. Cookies zijn kleine informatiebestanden die bij een bezoek aan de website worden opgeslagen op het apparaat waarmee je onze website bezoekt (computer, tablet, smartphone, smartwatch). Onder andere technieken verstaan we vergelijkbare technieken zoals javascript of (web)beacons. Dit maakt dat je bij een nieuw bezoek bijvoorbeeld niet je gegevens opnieuw hoeft in te voeren, dat we onthouden wat je in je winkelmandje hebt geplaatst of tonen wat je eerder hebt bekeken. Ook gebruiken we ze voor marketingdoeleinden; zo maken cookies het mogelijk dat we op jouw gerichte advertenties plaatsen en niet-relevante advertenties weg kunnen laten.

Vanzelfsprekend willen we jouw privacy waarborgen en je een optimale gebruikservaring geven. We zijn daarom graag open over welke keuzes jij hebt en welke cookies en andere technieken we inzetten.

Toestemming cookies
Als je alle mogelijkheden en gemakken van onze site wil gebruiken dan is het nodig dat je de cookies accepteert. Dit doe je door op OK te klikken in de cookiemelding die verschijnt wanneer je voor het eerst op onze website komt of door naar een volgende pagina van onze website te gaan (dan stem je toe doordat je gebruik maakt). 

Op ieder moment kun je cookies uitschakelen of verwijderen. Hoe je dat moet doen verschilt per browser. Van de grootste browsers vind je hier de uitleg:

- Chrome 
- Firefox 
- Internet Explorer
- Safari iOS
- Safari MacOS


Let op: door cookies uit te schakelen of te verwijderen zal de website mogelijk niet meer optimaal functioneren en/of kun je van sommige diensten geen gebruik maken. Ook als je cookies uitschakelt blijf je advertenties buiten onze website zien. Deze zijn dan echter niet meer relevant voor jou gemaakt. 

Welke cookies wij gebruiken
Het gebruik van cookies is veilig en de meeste cookies werken met geanonimiseerde data waaruit wij geen persoonlijke informatie af kunnen lezen. 

Sommige cookies die we plaatsen zijn sessiecookies (hiermee kunnen wij zien welke onderdelen van de website je tijdens je bezoek hebt bekeken) en andere zijn permanente cookies (daarmee herkennen we jouw device als je nog eens onze website bezoekt). 

SNIPES NEDERLAND B.V. maakt gebruik van verschillende cookies. Dit zijn: 

-    Functionele cookies
Deze zijn nodig voor een goede werking van de website en kunnen niet uitgezet worden. Ze zorgen er bijvoorbeeld voor dat we je herkennen wanneer je ingelogd bent, dat we je laatst bekeken producten en de inhoud van je winkelmandje onthouden of dat je een formulier niet opnieuw in hoeft te vullen als je een pagina herlaadt. We delen deze informatie niet met derden. 

-    Analytische cookies
Meten is weten. Met deze cookies meten we de bezoekersstromen en het gedrag van de bezoekers met als doel het optimaliseren van onze website. Zo zorgen we ervoor dat we de kennis hebben om jouw shopervaring een fijne te laten zijn. De metingen zijn anoniem; we kijken naar het groepsniveau.  

-    Advertentiecookies
Met deze cookies maken wij onze communicatie met jou persoonlijker. Zo kunnen we je aanbiedingen sturen waar je ook écht op zit te wachten. Vanuit ons of vanuit partnersites en via social media.
Wanneer je na een bezoek aan onze site op een andere website SNIPES-advertenties te zien krijgt, komt dit doordat we advertentiecookies inzetten. Deze werken op basis van surfgedrag en zorgen ervoor dat de advertenties aansluiten bij jouw interesses. De informatie over jouw surfgedrag wordt volledig anoniem verzameld en geanalyseerd. Er wordt in de cookie dus niet opgeslagen wie je bent en waar je woont, alleen welke websites je hebt bezocht.

Samenwerkingen 
Voor die cookies die sociale media en derde partijen plaatsen en de mogelijke gegevens die zij hiermee verzamelen, verwijzen wij je naar de verklaringen van de partijen op hun eigen websites. Deze verklaringen kunnen wijzigen, daar hebben wij vanuit SNIPES NEDERLAND B.V. geen invloed op. 

- Facebook  
- Instagram
- Spotify  
- Econda (Analytics) 
- Google Inc.
- Google Analytics
- Adobe Tag Manager
- VWO (A/B testing voor website optimalisatie) 
- Criteo (retargeting partner)
- Trusted Shops (product reviews)
 

A/B-testing door Wingify

Verzameling van gegevens:
Op onze websites wordt Visual Website Optimizer gebruikt: een A/B-testing tool/webservice van Wingify, 14th Floor, KLJ Tower North, Netaji Subhash Place, Pitam Pura, Delhi 110034, India (hierna "Wingify"). Wingify maakt gebruik van cookies waarmee we het gebruik van onze webpagina's kunnen analyseren. De door cookies gegenereerde informatie over jouw gebruik van deze website en je IP-adres worden overgedragen naar een server van Wingify in India en daar opgeslagen. Meer informatie over de gebruikte cookies is beschikbaar op deze link: https://vwo.com/knowledge/what-are-the-cookies-stored-by-vwo/.

Doeleinden van gegevensverwerking:
In opdracht van ons gebruikt Wingify deze informatie om jouw gebruik van de website te evalueren en op basis hiervan onze websites te optimaliseren.

Juridische grondslag:
We gebruiken Wingify als je hiermee hebt ingestemd. We krijgen je toestemming wanneer je OK klikt in de cookiemelding die bovenaan de pagina verschijnt wanneer je voor het eerst op onze website komt of door naar een volgende pagina van onze website te gaan (dan stem je toe doordat je gebruik maakt).

Opslagduur en besturingsopties:
Wingify slaat je gegevens op en deze worden regelmatig verwijderd. Je kan het opslaan van cookies voorkomen of verwijderen door je browsersoftware dienovereenkomstig in te stellen. Bovendien kan je het verzamelen van de door cookie gegenereerde gegevens m.b.t. je gebruik van de website (inclusief je IP-adres) alsook de verwerking van deze gegevens door Wingify tegenspreken via volgende link: https://vwo.com/opt-out/.

Details over de omgang met je persoonlijke gegevens zijn op deze link te vinden: https://vwo.com/privacy-policy/.

Jouw rechten

Vanuit de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) heb je, behoudens wettelijke uitzonderingen, het recht op inzage van je persoonsgegevens, recht op rectificatie en aanvulling, recht om vergeten te worden, recht op dataportabiliteit, recht op bezwaar, recht op beperking van de verwerking en recht op een menselijke blik bij besluiten. Zie het kopje ‘contactinformatie’ voor het indienen van een dergelijk verzoek.

Heb je een account op snipes.nl? Dan kun je zelf via je account je gegevens inzien en corrigeren. In hetzelfde account kun je je afmelden voor de nieuwsbrief, maar dat kan ook via de link onderin elke nieuwsbrief. Onder het kopje ‘cookies op snipes.nl’ vind je meer informatie over het aan- en uitzetten van de cookies.

Kom je er met ons niet uit, dan heb je het recht om een klacht in te dienen bij de bevoegde toezichthoudende autoriteit. In Nederland betreft dit de Autoriteit Persoonsgegevens: www.autoriteitpersoonsgegevens.nl

Geldigheid privacyverklaring

Deze privacy- en cookieverklaring kan tussentijds aangepast worden. De laatst geldende versienaam en datum worden steeds gepubliceerd.

Versienaam: SNL_privacyverklaring_180003
Datum: 1 augustus 2018

Contactinformatie

Mocht je vragen hebben over ons privacy- of cookiebeleid of een verzoek (voor inzage/wijziging/verwijdering) in willen dienen, dan verwelkomen we je e-mail met als onderwerp ‘Gegevensbescherming’ via privacy-nl@snipes.com of gebruik daarvoor het contactformulier op onze website. Post kan gericht worden aan Van Liemptstraat 10, 5145 RB Waalwijk t.a.v. Privacyfunctionaris SNIPES.

Bekijk ook onze antwoorden op veelgestelde vragen over deze onderwerpen. Daarnaast staat onze klantenservice van maandag t/m zondag van 09.30 tot 21.30 uur voor je klaar via 0800 – 0930930 (gratis nummer) of via onlineservice-nl@snipes.com.

Verwerkingsverantwoordelijke:
SNIPES NEDERLAND B.V.
van Liemptstraat 10
5145 RB Waalwijk
KvK-nummer: 61660639
BTW-nummer: NL854434574B01

SNIPES NEDERLAND B.V. is onderdeel van de SNIPES groep:
SNIPES SE
Schanzenstrasse 41
51063 Köln
Duitsland

De functionaris voor de gegevensbescherming is Martin Hölscher, standplaats Essen. E-mailadres: privacy@snipes.com.

Voor Nederland is een privacyfunctionaris benoemd: Thierry Robben, standplaats Waalwijk. E-mailadres: privacy-nl@snipes.com.

-1 -1 1.0 0.0 unknown mobile unknown